Tandlægeskræk

Er du bange for at komme til tandlæge?

 Vi har mange års erfaring med behandling af
patienter med tandlægeskræk. Vi forstår og har respekt for din angst. Tandlægeangst opstår oftest pga. uheldige oplevelser hos en tidligere tandlæge. Vi vil sammen lære dig at komme til tandlæge og overvinde din frygt. Har du nåleskræk kender vi til hvordan vi håndterer angsten. Vi har mange års erfaring med behandling af tandlægeangste patienter.

 

Gode råd til dig, hvis du er bange for at komme til tandlæge.

  1. Erkend at du er bange. Du skal ikke være flov fordi du har en frygt for tandlæger. Vi har respekt for din angst og vil hjælpe dig igennem tandbehandlingen. Der er mange andre som har samme frygt som dig.
  2. Du skal vælge en tandlæge du har tillid til og som du føler dig tryg hos. Det er en god ide at fortælle tandlægen hvad du konkret er bange for.
  3. En god måde at slappe af på, er at tage nogle dybe indåndinger og udåndinger gennem næsen samtidig med at du lukker øjnene. Tænk på noget du kan lide at lave i din fritid, en ferie el. andet du elsker. Musik kan være et supplement i den forbindelse til at få dig yderligere ned på jorden. Hav noget musik klar på din tlf. el. mp3 afspiller.
  4. Mød veludhvilet og afstresset til behandlingen 5-10 min før behandlingen. Det er bedst at vælge en tid om formiddagen, så du undgår at skulle være nervøs hele dagen inden dit tandlægebesøg. Du kan også medbringe din kæreste, partner el. ven som kan støtte dig under behandlingen.
  5. Gå regelmæssigt tandlægeeftersyn for at forebygge tandproblemer. Overhold mødetidspunkterne og meld ikke afbud.

Det kan være en mulighed at få beroligende medicin inden tandbehandling, som din egen læge kan ordinere.

Søger du en kompetent og erfaren tandlæge?